Kreftpasienter skal behandles med healing

Pasienter med følger etter en kreftbehandling kan muligvis hjelpes med healing. Det skal nytt forsøk avsløre.

Kaare Skovmand: 
Tolv kreftpatienter med senfølger etter behandling får nå mulighet til å delta i et forskningsprojekt om healing. Det opplyser Kræftens Bekæmpelse i Danmark .

I prosjektet vil pasientene få i alt 14 behandlinger – syv med healing og syv med avslapping til musik. Deretter er det hver gang en halvtimes samtale med behandleren.

Siden det er snakk om et forskningsprosjekt, vil halvparten av pasientene få healing de første syv ukene – og den andre halvdelen de siste syv uker.

Healing – eller omsorg
»Hvis pasientene får det bedre, er det jo viktigt å kunne se, om det er selve behandlingen med healing, eller det er den omsorgen, som ligger i samtalen, som har en virkning «, sier kroppsterapeut og kreftsykepleier Marianne Garst, som skal stå for behandlingen.

De pasienter som kan delta i behandlingen, er pasienter med senfølger i form av nervesmerter eller føleforstyrrelser.

Nervesmerterne kan være kombineret med mange andre former for senfølger som diaré, forstoppelse, hukommelsesvansker, indre uro eller følelsen av å være ved siden av seg selv.

Forløper for større prosjekt
Da det kun er 12 deltagere, vil resultatene ikke kunne gi et endelig svar på hvilken effekt healing har på senfølger etter kreft.

Men prosjektet kan eventuelt danne grunnlag for en større og mere dyptegående undersøkelse, opplyser Kræftens Bekæmpelse på sin hjemmeside.

Det nye healing forsøket foregår i kræftrådgivningerne i Lyngby og Roskilde.

Kilde Kaare Skovmand:
http://politiken.dk/viden/ECE605235/kraeftpatienter-skal-behandles-med-healing/